Banka Slovenije od DBS zahteva dokapitalizacijo

Že Kropotkinova področja znanstvenega raziskovanja pred več kot 100 leti so ustvarila okvir, iz katerega je lahko izpeljemo dokaze, da poleg naravnih zakonov “boja za obstanek” obstajajo tudi naravni zakoni “vzajemne pomoči”, ki so za evolucijo daleč pomembnejši. Zanimivo je, da je prav sposobnost za medsebojno sodelovanje v zadružništvu še kako relevantno tudi v današnjem času.

Zadruge kot posebna oblika medsebojnega sodelovanja se zdijo kot sodoben temelj miroljubne koeksistence, saj v vsakodnevni praksi negujejo sodelovanje in vzajemno pomoč. Sposobnost sodelovanja pa je za preživetje skupnosti ključnega pomena. Slovenske zadruge danes živijo pod strahotnim pritiskom časa in denarja in so potisnjene v igro, kjer veljajo pravila prostega tekmovanja oziroma “borbe vseh proti vsem”. Kljub temu v e-Zadrugi verjamemo, da imajo edinstveno priložnost, da izkoristijo tradicionalna znanja, ki temeljijo na sodelovanju in vzajemni pomoči, ki sta v današnjem času bistvena za preživetje.

Ali sodelovanje in vzajemna pomoč slovenskih zadrug lahko rešita zadružno DBS d.d.? Preberite si članek o dokapitalizaciji DBS d.d. na www.delo.si.

Več o odredbi Banke Slovenije o dodatnih ukrepih za povečanje kapitala DBS d.d. si lahko preberete na www.dbs.si.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

*

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>